INSPIRATIE VOOR EEN NIEUWE START
MET DEBBY KOIJEN

 

Welkom! Ik ben Debby Koijen, een interieurontwerper die het een groot voorrecht vindt om de ziel van de bewoner zichtbaar te mogen maken in het interieur. Tijdens de kennismaking luister ik graag naar waar het gevoel heen wil. Rust, ruimte, herinneringen delen, rebels in kleur en materiaal. Het kan alle kanten op. Dat maakt dit werkt zo leuk en veelzijdig. Iedereen is uniek en dat mag zichtbaar gemaakt worden in het interieur.

 Het thema waar ik in de komende 3 maanden aandacht aan mag gaan geven is een ‘nieuwe start’ Dit kan zijn: een nieuwe woning of een nieuw begin na bijvoorbeeld een scheiding. Op dit moment speelt dit onderwerp ook een rol binnen mijn onderneming op het gebied van nieuwe opdrachten waarbij de klant start vanuit een bouwkavel en het interieur aanpast wordt op beide geliefden in een nieuwe relatie. Met ontzettend veel zin en enthousiastme zal ik dit thema dan ook zichtbaar maken in de blogs en tips in mei-juni en juli voor jullie.

Zonnige groet,

Debby

Debby Koijen Interieurontwerp en Realisatie”

3 onmisbare tips vr je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten

Yes, je hebt een huis gekocht! De muren zijn gestuukt en geverfd, het behang is geplakt, de vloer is gelegd én de gordijnen hangen. Kortom, de basis is klaar. Nu komt de volgende stap, het inrichten van de ruimtes.

Wanneer je de kleuren van de muren, het materiaal van de vloer, keuken en badkamer hebt uitgezocht is het handig om een meubelplan uit te werken. Maar hoe pak je dit aan? Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen!

 

Tip 1: Bepaal de functie van een ruimte

Voor je een ruimte een bestemming geeft, is het belangrijk om na te gaan welke functies er bij de ruimte passen. Denk daarbij aan een televisieaansluiting en stopcontacten. Het is slim om dit dubbel toe te passen op verschillende plekken, zodat je niet vast zit aan één opstelling. Eens in de zoveel tijd wil je vast eens lekker gaan schuiven met je meubels!

 

Tip 2: Lichtplan met een missie

Licht is een enorme sfeerbepaler, het is dus de kunst dat je dit goed aanpakt. Wanneer je hebt gekozen waar je de meubels gaat plaatsen in een ruimte, kun je ook een keuze maken waar je de lichtpunten gaat creëren. Om diverse lichtsferen te creëren, kun je het beste kiezen voor lichten met dimfuncties. Naast het dimmen van lichten, is het prettig om de lichtpunten in verschillende richtingen te kunnen draaien. Wanneer je een lichtpunt naar de muur richt, geeft dit namelijk een magisch effect. Let op: Bij de eettafel is het noodzakelijk dat je voor licht kiest met een hogere wattage.

 

Tip 3: Het belang van elektrapunten

Tegenwoordig hebben we meer elektronisch apparatuur dan ooit tevoren. Het is dus verstandig om de electrapunten mee te nemen in je bouwplan voor je nieuwe huis. Je kunt deze natuurlijk overal los integreren, maar je kunt ook specifieke oplaadpunten creëren. Om dit zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn, kun je nadenken over waar je het precies gaat bevestigen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan onder de vloer?

Mochten al deze keuzes overweldigend zijn, schakel dan tijdig een interieurontwerper in en laat je verwonderen door alle plannen die hierdoor mogelijk gaan worden.


Deze blog is geschreven door Debby Koijen. Kijk op www.debbykoijen.nl voor meer informatie over Debby.

3 onmisbare tips vr je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten

Vier het hele jaar vakantie in huis door deze aanpassingen!

Wat een fan-tas-tisch weer, de zomer is in volle gang en je voelt iedere morgen bij het openen van de gordijnen lekker de zonnestralen in je gezicht. Wellicht gaat je vakantie bijna beginnen en komt het vooruitzicht op je vakantiebestemming nu écht dichtbij. Op naar rust, zon, zee, strand, de rondreis naar onbekende plekken of het ontdekken van een stad.

Ken je het gevoel dat alles wat je op je vakantiebestemming ziet, ruikt en proeft een gelukzalig effect op je heeft? Kon dat het hele jaar maar zo zijn! Het goede nieuws is: dat kán.  Hoe, vraag je jezelf af? Door middel van een aantal aanpassingen in je interieur! Door je woning dusdanig aan te passen, creëer je op ieder moment van het jaar een vakantiegevoel, in house!

1. Blijvende herinneringen door woon-souvenirs

Na de vakantie kun je nog regelmatig mijmeren over je laatste vakantiebestemming. Heerlijk zijn deze herinneringen. Koop daarom in elk land dat je bezoekt één of meerdere woonaccessoire(s) en pas deze toe in je interieur. Plaats deze in groepjes van 3, 5 of 7 om een eenheid te creëren en om dit thema extra aandacht te geven. Heb je diverse boeddha beelden? Plaats deze op een side-table achter je bank of, tegen een korte muur. De muur kun je verven in een tint die voor jou past bij het gekozen thema.

     

2. Vakantiekiekjes uitgelicht!

Tijdens je verblijf in het buitenland maak je altijd wel een aantal foto’s van gebouwen, de omgeving en je reisgezelschap. Ga bij terugkomst thuis eens kijken welke beelden pakkend zijn en een betekenis voor je hebben. Van welke foto’s word je blij? Laat deze foto’s naar keuze op hetzelfde formaat afdrukken en plaats ze in zwarte of witte lijsten om de kleuren van de foto’s beter tot hun recht te laten komen. Plaats ze vervolgens in een rij, een rechthoek of een vierkant op de muur. Ook is het leuk om een collage te maken. Wissel bijvoorbeeld afbeeldingen van je gezin af met onderdelen die je in de natuur hebt gefotografeerd en laat deze afdrukken op karton, canvas, aluminium, (plexi)glas of hout en geef deze een aanwezige plek in je woning.

 

 

3. Vakantieshoppen in kleurthema

Om het vakantiethema/zomerthema uit te breiden biedt de Woonboulevard Breda dè uitkomst. Bepaal eerst thuis welke kleuren je toe wilt gaan passen. Ga voor maximaal 4 verschillende kleuren.

TIP: Ga naar de bouwmarkt om kleurstalen mee te nemen. Zo pak je nooit mis met de juiste tint bij de woonboulevard. Probeer de groepjes woonaccessoires die je wilt gaan maken af te wisselen in kleur. Bijvoorbeeld bij een groepje van 3 à één accessoire in de kleur aquablauw, één in de kleur geel en één in de kleur roze. Printjes met een zomers thema kunnen ook afgewisseld worden. Denk hierbij aan kussens, een plaid of een afbeelding voor aan de wand.

Zoals je leest ben je dus maar een paar stappen verwijderd om de vakantie vibe terug in huis te halen!

 

Vier het hele jaar vakantie in huis door deze aanpassingen!

4 tips hoe je jouw nieuwbouwwoning inricht

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald wat voor functie elke ruimte gaat krijgen. Zodra je dit inzichtelijk hebt, kun je de volgende 5 tips zeker gebruiken!

De looproute creëren

Bij een nieuwbouwwoning is het allereerst belangrijk dat je (samen met de architect) bepaald waar je de binnen- en buitendeuren gaat plaatsen. Wat is de kortste route naar de volgende ruimte? Zie de looproute als ‘verloren’ ruimte. Vooral bij kleine ruimtes moet je inleveren op de inrichting.

Bij een bestaande woning is de looproute al bepaald en daardoor ook al een stuk van de indelingsmogelijkheden. Probeer openslaande tuindeuren zo vrij mogelijk te houden en je meubelstukken niet te dicht bij de binnendeuren te plaatsen voor een ruimtelijk effect.

Praktisch indelen van ruimtes

De keuken en badkamer hebben vaak al een plekje gekregen in een bestaande woning door het plaatsen van leidingen. Kijk wel of deze ruimtes al praktisch genoeg zijn ingedeeld. Ga je bijvoorbeeld met je gezin van vier personen of meer gebruik maken van de badkamer? Denk dan aan twee wastafels en voldoende opbergmogelijkheden.

Breken of bouwen?

Bij een bestaande woning zijn de ruimtes al bepaald door de bestaande muren. De afmeting van een bank kan in de woonkamer best wat ruimte in beslag nemen en daardoor bepalend zijn voor de afmeting van de overige meubelstukken. Wil je graag een kookeiland in een kleine keuken? Voor beiden geldt dat je samen met een interieurontwerper kunt kijken wat de mogelijkheden zijn om deze ruimtes te vergroten door muren weg te breken en aangrenzende ruimtes te verkleinen of deze andere functies kunt geven. Wil je een grote ruimte juist verkleinen voor een knus effect? Plaats dan een muur met doorloop of maak gebruik van een roomdivider.

Ruimtes indelen op basis van licht

Zonlicht wat van buiten naar binnen schijnt heeft een positief effect op onze gemoedstoestand. Het maakt de ruimte daarnaast lekker licht. Het is dus slim om goed te kijken in welke ruimtes zonlicht naar binnen schijnt. Heb je een achtertuin op het noorden? Plaats de keuken en eetkamer dan aan de voorzijde van je woning. Dit zijn namelijk de ruimtes waar je het meest actief bent. Niets is fijner dan ontbijten op de zonnige zijde van je huis voor een goed begin van de dag. Ga je aan een drukke weg wonen? Plaats de slaapkamers dan aan de achterzijde van de woning voor een heerlijk ontspannen nachtrust en de actieve ruimtes zoals de badkamer en de waskamer aan de voorzijde.

Deze blog is geschreven door Debby Koijen www.debbykoijen.nl

4 tips hoe je jouw nieuwbouwwoning inricht

Volg
mijn
blog

3 onmisbare tips vr je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten
3 onmisbare tips vr je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten

3 onmisbare tips vr je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten

Waar moet je aan denken bij een meubelplan?

lees meer
Vier het hele jaar vakantie in huis door deze aanpassingen!
Vier het hele jaar vakantie in huis door deze aanpassingen!

Vier het hele jaar vakantie in huis door deze aanpassingen!

Door je woning dusdanig aan te passen, creer je op ieder ...

lees meer
4 tips hoe je jouw nieuwbouwwoning inricht
4 tips hoe je jouw nieuwbouwwoning inricht

4 tips hoe je jouw nieuwbouwwoning inricht

Allereerst is het belangrijk dat je bepaald wat voor functie elke ...

lees meer

Styling
tips

Gevoel bepalen

Gevoel bepalen

Bepaal bij een bestaande ruimte welk gevoel je wilt gaan ervaren wanneer je binnenkomt. Begin bij de vloer, wanden en plafond. Welke materialen en kleuren passen bij je verwachting? Hierna kun je gaan denken aan meubilair, woonaccessoires en vitrage om het geheel af te maken.

Kleuren kiezen

Kleuren kiezen

Geef kleur aan elke ruimte in huis en creer zo de beleving waar je behoefte ligt. Elke kleur heeft zijn eigen beleving. Ben je op zoek naar rust? Pas dan de kleur groen toe als kleur voor de muren, of in materialen, woonaccessoires en planten.

Aangename akoestiek

Aangename akoestiek

Klinkt een ruimte na het inrichten nog steeds hol? Denk dan eens aan geluidsisolatie in de vorm van een doek met isolatiemateriaal. De afbeelding kun je zelf bepalen, het doek is uitwasbaar en kan vervangen worden door een nieuwe afbeelding wanneer je de ruimte een nieuwe twist wilt geven.

Behang als statement

Behang als statement

Maak je woning uniek en voeg in elke ruimte een wand met trendy behang toe. Kies voor een opvallende grafische print, marmerlook of botanische accenten. Daarnaast werkt behang isolerend en geluiddempend.

Fleur je huis op met kunstbloemen

Fleur je huis op met kunstbloemen

Breng de zomer in huis! Met kunstbloemen kun je je huis op een gezellige manier opfleuren. Kies elke week een andere samenstelling in de grootte en kleur van het boeket, op die manier gaat het nooit vervelen.

Kies
je
stijl

Kies je stijl

Iedere maand kun je op Facebook stemmen op jouw favoriete stijl! Debby maakt bij drie favoriete stijlen een Pinterestbord! >>