Inspiratie op eigen benen
met Stephanie

 

Hi! Mijn naam is Stephanie van der Lem en interieur is áltijd al mijn passie geweest. Van jongs af aan was ik altijd bezig om mijn slaapkamer te upgraden. Mijn voorbeeld was mijn oom, die binnenhuisarchitect is. Dit wilde ik ook!

Om die reden ging ik naar de kunstacademie, met de richting interieur en vormgeving. Dit heb ik helaas door ziekte niet af kunnen maken, maar als hobby is het nooit verdwenen.

Ik ben 29 jaar oud en woonachtig in Maastricht, samen met mijn dochtertje en man. Ons interieur is een mix van stijlen. Het is een echt Stephanie-interieur. Dat typeert zich door veelvuldig gebruik van groene, zwarte en houten accenten.

Ik kwam erachter dat ik er blij van word als ik mensen inspireer met mijn interieur, of zelf word geïnspireerd door andermans interieur. Wat een voldoening geeft me dat! Om die reden ontstond mijn Instagram pagina, genaamd: Huisje_thuis. Ik had nooit gedacht dat het zo’n succes werd.

Het thema van deze pagina is ‘op eigen benen’. Onlangs ben ik getrouwd en ik heb een dochtertje. Daar komt veel verantwoordelijkheid bij kijken, waar ik hopelijk op interieur gebied op in kan spelen en jullie in kan inspireren! 

3x tips voor het inrichten van een kleine woning

Ga je samenwonen, trek je zelf net in een nieuw appartement, of ga je op kamers? Een starterswoning is meestal best klein, maar hoe kun je deze nou het meest efficiënt inrichten? Hier 3 tips om een kleine woning het beste in te richten. 

 

1. Op eigen pootjes staan

In een kleine woonkamer wil je ruimte creëren. En dat kun je heel gemakkelijk doen door te kiezen voor meubels die op pootjes staan. Neem bijvoorbeeld je bank. Als je kiest voor een bank op pootjes, kun je als het ware onder de bank door kijken. Je creëert op deze manier een ruimtelijk effect. Hierdoor lijkt het alsof de ruimte groter is dan wanneer je bank helemaal tot op de grond komt.

 


3. Benut het licht

Waarschijnlijk wist je dit al wel: om een ruimte groter te laten lijken, kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren. En dan vooral op de muren en de vloer. Als je de muren van jouw kleine woonkamer zwart verft, lijkt de kamer alleen maar nóg kleiner. En dat wil je uiteraard voorkomen. Kies daarom voor lichte kleuren op de muren, zoals wit, gebroken wit of beige. Lichte kleuren weerkaatsen het natuurlijke licht dat binnenkomt door de ramen. Hierdoor lijkt de woonkamer groter.  Door een vloer te kiezen in bijna dezelfde kleur als de muren, lijkt de kamer zelfs nóg groter. De hele ruimte lijkt dan één geheel te zijn en de meubels lijken haast te zweven.

 


3. De hoogte in

Het gebruiken van de hoogte in je kleine woonkamer is heel handig. Je kunt bijvoorbeeld de woonkamer hoger laten lijken door een smalle kast tegen de wand te plaatsen. Brede kasten zullen de ruimte lager laten lijken. Als je woonkamer een grote hoogte heeft kun je deze het optimaalste gebruiken door er verticale lijnen in aan te brengen. Bijvoorbeeld, gordijnen van plafond tot vloer geven een ruimtelijk gevoel of het schilderen van gekleurde banen op de wanden zullen het verticale effect versterken.

 


3x tips voor het inrichten van een kleine woning

Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert

Gaan jullie binnenkort samenwonen en is jullie smaak qua stijl totaal anders? Met onderstaande tips ga ik je helpen!

Toen mijn man en ik gingen samenwonen was het voor hem al snel duidelijk dat ik de inrichting ging doen. Gelukkig maakte het voor hem niks uit, maar wat als dit bij jullie anders is? Wat kun je dan het beste doen?

 

1. Maak een moodboard.

Ga samen aan de slag. Verzamel tijdschriften of zoek op pinterest naar plaatjes van interieurs en kleuren die jou aanspreken. Ieder maakt een eigen moodboard. Als jullie dit gedaan hebben leggen jullie de moodboards naast elkaar om te kijken wat de overeenkomsten zijn. Zijn er bepaalde kleuren of ontwerpstijlen die beide aanspreken? Ga daar dan samen mee verder en creëer zo jullie gezamenlijke woonstijl.

 

2. Wat mag mee en wat mag blijven?

Nu jullie een gezamenlijk moodboard hebben gemaakt kunnen jullie naar jullie eigen spullen en meubels kijken. Wat past er wel en wat past niet bij jullie gezamenlijke woonstijl? Natuurlijk zullen er meubels of accessoires zijn die er niet helemaal bij passen maar die je wel mee wilt hebben door de emotionele waarde die je er mee hebt. Het maakt je huis ook persoonlijk! Ben bereid om concessies te doen. Je vindt vast wel een hoekje of plekje voor jullie waardevolle spullen. 

Als jullie totaal bij scratch beginnen ga dan naar woonwinkels en kies aan de hand van jullie moodboard meubels en accessoires die bij jullie gezamenlijke stijl passen.

 

3. Samen klussen en inrichten

Nu is de tijd aangebroken om jullie gezamenlijke stijl toe te passen in de ruimte. Bekijk samen wat de beste opstelling is voor de meubels en zet jouw, zijn en jullie nieuw gekochte meubels en accessoires op hun plek. Vraag vrienden of familie om mee te helpen en maak er samen een groot gezellig project van. 

Zijn jullie klaar? Kijk elkaar aan en proost op de liefde en jullie toekomst samen in het huisje dat jullie helemaal zelf hebben ingericht. 

Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert

Volg
mijn
blog

3x tips voor het inrichten van een kleine woning
3x tips voor het inrichten van een kleine woning

3x tips voor het inrichten van een kleine woning

Een starterswoning is meestal best klein, maar hoe kun je deze ...

lees meer
Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert
Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert

Samenwonen? 3x tips hoe je jullie smaken combineert

Allebei voorkeur voor een andere stijl in huis? Stylist Stephanie geeft ...

lees meer
Stephanie's interieurstijl
Stephanie's interieurstijl

Stephanie's interieurstijl

Ben je benieuwd wat Stephanie's woonstijl is? Bekijk dan hier haar ...

lees meer

Styling
tips

Een licht huis met warme uitstraling

Een licht huis met warme uitstraling

Graag een licht huis zonder een warme uitstraling te hoeven missen? Door het gebruik van planten en natuurlijke materialen zoals hout, jute en rotan creer je heel makkelijk van jouw huis een warm en gezellig thuis.

Lichte kleuren reflecteren licht

Lichte kleuren reflecteren licht

Een kleine woning heeft licht nodig! Lichte kleuren in je interieur zullen het natuurlijke licht dat je in je woning binnen krijgt alleen maar versterken. Lichte kleuren reflecteren licht, donkere kleuren absorberen het.

Creer ruimte door spiegels

Creer ruimte door spiegels

Gebruik van spiegels laten de ruimte groter lijken. Hiermee kun je speelse doorkijkjes creren vanuit je mooie woonkamer naar bijvoorbeeld de keuken.

Fase
verder?

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf