Inspiratie op eigen benen
met Lotty Takens

Aangenaam! Mijn naam is Lotty en ik geef het toe, ik ben verslaafd aan interieur!

Na 15 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in de hulpverlening, maakte mijn hart een sprongetje naar een andere bezieling. Kleur is altijd al een rode draad in mijn leven geweest. De stap naar de interieurwereld was voor mij thuiskomen. Living by Lotty was hierbij geboren.

Ik geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Het kan gaan om een huisbezoek waarbij klanten direct met tips aan de slag kunnen of een uitgebreid en uitgewerkt adviesplan, vaak met de ondersteuning van 3d-visualisatie. De technische, praktische en esthetische aspecten en de sociale en professionele omgang, is een te gekke combinatie!

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- Albert Einstein

Ik ben moeder van drie jongens die (bijna) uit de luiers zijn! De jongste gaat nagenoeg naar school… zij op eigen beentjes, ik op eigen benen. En dat is het thema voor de komende drie maanden; 'op eigen benen'. Er komt veel kijken bij deze grote stap, in welke vorm dan ook. Denk aan verantwoordelijkheid,  initiatief nemen, ondervinden, nieuwe inzichten, aanpakken en vertrouwen in jezelf. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren voor diegenen die 'op eigen benen' gaan.

Inspirerend opbergen

Ga jij verhuizen? Heb je in de nieuwe woning zeeën van ruimte of moet je juist slimme oplossingen bedenken omdat je ruimte tekort komt? Opbergen is tegenwoordig helemaal geen straf meer want je kunt de meest leuke exemplaren vinden om al je "spullen/rommel/ik-wil-niet-dat-IEMAND-dit-ziet-dingen/schreeuwend speelgoed" etcetera in op te bergen. 

Woonboulevard XXL in Breda heeft tal van winkels die super leuke (en betaalbare) opbergers verkopen, in allerlei stijlen! Hierbij een aantal manieren om jouw gerief op een slimme manier, een handig plekje te geven!

1. Binnenkant van de kastdeuren

Je zou ze de kastdeurtjes zó over het hoofd zien. De binnenzijde van de gangkast of keukenkast zou namelijk zomaar dé oplossing kunnen zijn voor jouw opbergprobleem. In de gangkast kan je een speciale zak ophangen waar je schoenen in kwijt kan. En in de keukenkastjes kan je bijvoorbeeld aan de binnenkant een rekje bevestigen waar je kruiden in kwijt kan, pannendeksels of schoonmaakspullen.


2. Ga de hoogte in!

Wanneer je niet de breedte in kunt dan kun je misschien wel heel goed de hoogte in. Benut de hoogte voor extra kastruimte. Een op-maat-kast kan een perfecte oplossing zijn. Je kan de kast zelf samenstellen in de winkel, laten maken of je kunt zelf een DIY-kast maken wanneer je een beetje handig bent. 


3. De sinaasappelkistIk heb geen ‘standaard’ tv-dressior dus waar laat ik de hele kluwe aan elektriciteitsdraden?! Juist, in die sinaasappelkist! Maar ook al het losse speelgoedspul kan je er mooi in kwijt. Als je er ook nog eens wieltjes onder bevestigt en bijvoorbeeld de binnenkant van een tof kleurtje voorziet, heb je een gave gepersonaliseerde krat!


4. Opbergen in de papieren XL zak


Einde aan ‘toys all over the place!' Als je 's avonds een tornado aan rondslingerend speelgoed moet oprapen kun je dit met alle gemak in deze handige zakken "proppen!" Er kan veel in en ze staan ook nog eens heel decoratief in je interieur.


5. Bakkerskasten


Bakkerskasten zijn hot&happening! Ze passen makkelijk in een vergeten hoekje en je kan er heel wat in kwijt. Zowel in de keuken als in de woonkamer, slaapkamer of gang. Overal dus! 


6. Rolbakken onder bed of bank

Een beetje ‘cheesy’ wellicht maar who cares?! Je ziet ze toch niet! En jij hebt mooi je zomerkleding, plaids of schoolboeken uit het zicht en stofvrij opgeborgen.


7. Lockerkasten

Lockerkasten zijn IDEAAL! Ze zijn smal (en vaak hoog) waardoor ze in kleine ruimtes de reddende engel kunnen zijn. En wat hebben ze een  
coole industriële uitstraling! Hierdoor zijn ze ook nog eens heel aangenaam om naar te kijken.

 

Dit artikel is geschreven door woonstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl


Inspirerend opbergen

Wankelend op eigen benen

‘Op eigen benen gaan’ zal vaak een positieve en vrije keuze zijn waar je vol goede moed mee start en vooral zin in hebt! Maar spijtig genoeg kan het ook een negatieve en zelfs gedwongen ‘keuze’ zijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden en in een ander huis gaat wonen. Je moet een nieuw begin maken maar hebt waarschijnlijk nauwelijks de energie en de behoefte om hierover na te denken, laat staan om ermee aan de slag te gaan. Logisch dat je op dat moment even wankelend op eigen benen staat. Wellicht kan ik je met deze simpele en makkelijk uitvoerbare ideeën, je weer ietsje steviger op je eigen benen laten staan in deze roerige tijd

1. Goede sfeerverlichting

Van een bungelend peertje aan het plafond wordt niemand happydepeppie! Tenzij het een mooie bulb-lamp is natuurlijk. Als je zorgt voor fijne sfeerverlichting in de saaie en donkere hoeken van je huis, geeft dat al snel een behaaglijk effect. Dimmers zijn hierbij onmisbaar. 

2. Warme materialen

Gordijnen, vloerkleden, kussens, plaids en meubels van stof hebben het effect dat ze de galm en dus de kilte uit je huis verbannen. Door verschillende structuren van het textiel met elkaar te combineren (katoen-leer-wol-linnen) zorg je ervoor dat het geheel ook weer niet té wollig wordt.

3. Toffe quote

Ken je een quote/uitspraak waar jij je beter door voelt?! Schrijf-krijt-print ‘m uit en hang ‘m op een plek waar je vaak komt. Op deze manier word je steeds op een positieve manier geconfronteerd met de mooie quote of uitspraak! 

4. Fijne foto’s = warme herinneringen

Haal ze uit de doos en geef ze een plekje in je nieuwe huis. Een makkelijke en snelle manier om je stekkie persoonlijk en vertrouwd te maken.

5. Verzameling waardevolle spulletjes

De spulletjes waar jij blij van wordt moeten ook gauw een nieuw plaatsje in je nieuwe huis krijgen. Scoor bijvoorbeeld een cool kastje of mooie plank op de woningboulevard en zet ze mooi bij elkaar. Door ze te clusteren voorkom je dat het rommelig wordt.

6. Voor de kamers van de kinderen

Alle bovenstaande tips kun je ook in de kinderkamer toepassen. Ga samen met je kind(eren) aan de slag om hun kamertje zo vertrouwd en gezellig mogelijk te maken. Waarschijnlijk kiezen ze voor dezelfde meubeltjes/materialen/kleuren die ze ook in hun andere kamer hebben. Dit zal hen helpen te wennen in de nieuwe situatie.

7. Pak eens uit!!

Altijd al een zwarte muur gewild of een plafondhoge- en muurbrede wandprint maar was je partner het er niet mee eens?! Nu is je kans, gewoon doen!

 

Dit artikel is geschreven door interieurstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl

Wankelend op eigen benen

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets gaat veranderen! Wanneer je een ruimte gaat (her)inrichten is het voor velen onder ons lastig om je een voorstelling te maken van het eindresultaat. Vaak zijn de ideeën er wel maar of het wel bij elkaar past is dan de grote vraag. Een moodboard maken is een uitstekende manier om een visuele sfeervertaling te maken met jouw eigen ideeën, gevoelens en gedachtes.  Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken. Hieronder beschrijf ik een aantal opties. Er zit er vast 1 één tussen die jou aanspreekt!

1. Moodboard maken met Pinterest:

Geen papierrommel en geen plakkerige vingers want je hebt alleen maar je computer nodig. Op Pinterest kan je met het grootste gemak een account aanmaken. Daarna maak je een ‘bord’ en kan je naar hartenlust mooie plaatjes gaan verzamelen. Op Pinterest kan je zeer gericht zoeken naar kleuren, vormen, teksten, voorwerpen en totaalplaatjes.  Zet ze allemaal in je bord (zie mijn voorbeeld van een werkruimte ‘let’s go to work’) en beoordeel zelf of het goed voelt. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat het voor jou gevoel bij elkaar past! Kijk voor inspiratie ook eens op het Pinterest account van Woonboulevard Breda XXL!

2. Een 3d-moodboard maken;

Handen uit de mouwen! Voor dit moodboard kan je een foamboard of een mooi dienblad gebruiken. Hamster je inspiratieplaatjes, kleur- en behangstalen, stofjes en kleine voorwerpjes bij elkaar waarvan de kleur, textuur en materiaal voor het desbetreffende interieur terug zou moeten komen. Probeer de verhoudingen kloppend te maken. Als je van plan bent om een grote wand bijvoorbeeld blauw te verven, laat die kleur dan ook een beetje overheersen op je moodboard.

3; Een Living by Lotty moodboard J

Wanneer ik een adviesplan uitwerk en mijn klanten om meubeladvies hebben gevraagd maak ik een zo realistisch mogelijk sfeerbeeld. Ik zoek alle meubels, lampen, accessoires en planten bij elkaar en zet ze netjes op 1 pagina. Ik werk graag in PowerPoint omdat je in dat programma heel goed kan bijsnijden en achtergronden kan verwijderen. Zo kan je de meubels mooi ‘over elkaar schuiven’.

 

4. Hip moodboard, just for fun!

Hou jij ook van mooie plaatjes, teksten, stofjes, printjes, etc.?! Waarom zou je ze niet verzamelen en een mooi plekje in huis geven.  Je kan ze mooi clusteren op kurk, een krijt- of magneetbord of een showrek. En als je een … je kan bijvoorbeeld makkelijk met de seizoenen mee ‘waaien’ of aanpassen aan bepaalde feestdagen. Have fun!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Volg
mijn
blog

Inspirerend opbergen
Inspirerend opbergen

Inspirerend opbergen

7 tips om spullen slim op te bergen

lees meer
Wankelend op eigen benen
Wankelend op eigen benen

Wankelend op eigen benen

7 tips voor het personaliseren van je nieuwe onderkomen

lees meer
4x Manieren om een moodboard te maken!
4x Manieren om een moodboard te maken!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets ...

lees meer

Styling
tips

Ga uit je dak met colorblocking!

Ga uit je dak met colorblocking!

Wil je eens écht uitpakken?! Met colorblocking maak je een statement. Door colorblocking, kaders maken met (verschillende kleuren) verf, kan je een deel van een ruimte heel goed kaderen. Maar je kunt er ook fantastisch mee uitlichten. Super creatief en met eindeloze mogelijkheden!

Lekker ruilen!

Lekker ruilen!

Nu jij op eigen benen staat moet je misschien iets meer op je budget letten. Tegenwoordig heeft iedere buurt, dorp of stad wel een ruilsite. Wanneer je je hiervoor hebt aangemeld (meestal gratis) kan je zomaar verrast worden door nét dat ene item wat je nog nodig had. Zo combineer je je nieuwe meubels met tweedehands items! En bijna voor niets! Hoe leuk is dat!

FOTOLIJSTJES ORGANISEREN OP DE MUUR

FOTOLIJSTJES ORGANISEREN OP DE MUUR

Wil je graag een mooi kader op de muur waarbinnen je je mooiste foto’s of fotolijstjes schikt? Met schilderstape kun je de gewenste vormen op de muur maken, foto’s ophangen, tape eraf en klaar!

D(o)I(t)Y(ourself) is the way to do it!

D(o)I(t)Y(ourself) is the way to do it!

Heb je restjes stofjes over waar je niks meer mee doet? Knip er driehoekjes van, bevestig ze aan een draad en je persoonlijke slinger (in de maat die jij wilt) is klaar! Ook leuk voor op de kinderkamer of om in een envelopje naar een jarige te sturen!

SCHILDER JE RADIATOR

SCHILDER JE RADIATOR

Doorn in het oog, de radiator! Je kunt dus beter maar van een nood een deugd maken en de radiator in een kek kleurtje schilderen! Ook superstoer: maak hem zwart! Wil je ‘m toch liever meer uit het vizier houden, verf de radiator dan in precies dezelfde kleur als de wand (met speciale radiatorlak, in iedere gewenste kleur te verkrijgen)

HALF WERK, GROOT GEBAAR

HALF WERK, GROOT GEBAAR

Wil je graag een behangetje op de muur maar durf je het niet zo goed aan? Je kunt er ook voor kiezen om het behang als lambrisering te plakken en het andere gedeelte van de muur te verven in een gewenste kleur. Om het helemaal af te maken kan je een sierplint bevestigen tussen het behang en de verf.

Fase
verder?

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf