Inspiratieblog

Trend uitgelicht: statement kleuren

Waar we lange tijd vooral beige tinten zagen, zien we nu steeds vaker felle kleuren. Een opvallende trend die elke ruimte tot leven kan brengen. Vandaag duiken we even helemaal in deze uitgelichte trend: de statement kleuren. Bij Woonboulevard Breda XXL hebben we een scala aan winkels die perfect aansluiten op deze trend. Lees meer over hoe je felle kleuren kunt integreren in je interieur en welke winkels je kunt bezoeken voor inspiratie en benodigdheden.

Levendige Accenten

Statement kleuren kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om een levendige sfeer in je interieur te creëren. Een van de meest effectieve manieren is het toevoegen van fel gekleurde accenten. Denk aan kussens in knallende kleuren, opvallende kunstwerken aan de muur of gedurfde gordijnen die de aandacht trekken. Deze accenten kunnen een saaie ruimte direct transformeren naar een vrolijke, kleurrijke en levendige kamer. Daarbij is het erg makkelijk: door even de kussentjes te verwisselen of bepaalde accessoires toe te voegen heb je gelijk een hele andere sfeer.

Statement walls

Een andere manier om felle kleuren te omarmen, is door statement walls te creëren. Experimenteer met gewaagde verftinten zoals felroze, zonnig geel of ultramarijn blauw om een echte eyecatcher in je interieur te creëren. Een statement wall kan een ruimte direct transformeren en een positieve energie uitstralen. Je kunt gaan voor één muur of voor de hele kamer, afhankelijk van wat voor ruimte het is. Wees niet bang om voor kleur te kiezen! Je verft er immers zo weer overheen, mocht je de kleur beu zijn.

Kleurrijk comfort

Naast accenten en wandkleuren kun je ook overwegen om kleurrijke meubelstukken toe te voegen aan je interieur. Denk aan een felgekleurde bank, een levendige fauteuil, een kleurrijke bijzettafel of een opvallende eettafel. Deze stukken zorgen niet alleen voor comfort, maar voegen ook een speels element toe aan je ruimte.

Combinatie met pastel

Het combineren van statement kleuren met rustige pasteltinten kan je interieur een interessante twist geven. Deze combinatie geeft een gevoel van levendigheid zonder overweldigend te zijn. Door bijvoorbeeld een felblauwe wand te accentueren met zachtroze accessoires, kun je een prachtige balans creëren. Met deze veelzijdige combinatie krijgt je interieur een unieke en boeiende uitstraling.

Ultramarijn blauw is een ultrafavoriet

Zoals altijd zijn er een aantal trendkleuren in het interieur. Een trendkleur die we op dit moment veel terug zien is ultramarijn blauw. Deze kleur zien we terug in de muren, in meubelen (zoals banken en stoelen) en in accessoires. Vaak wordt ultramarijn blauw gecombineerd met een felle contrastkleur, zoals geel, oranje of roze. Ook worden er, zoals eerder al gezegd, vaak pasteltinten aan toegevoegd. Het mag een ware kleurenexplosie worden!

Kleur buiten de lijntjes

Deze trend is een uitnodiging voor jou om buiten de lijntjes te kleuren! Durf je grenzen te doorbreken en laat je persoonlijkheid terugkomen in je interieur. Een interieur waar je je thuis voelt zorgt elke dag weer voor een positief gevoel. Stap uit je comfortzone, omarm de kracht van felle kleuren en maak van je huis een plek vol leven waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten van de schoonheid van kleur.

Statement kleuren zijn een geweldige manier om je interieur tot leven te brengen. Bij Woonboulevard Breda XXL hebben we verschillende winkels waar je gegarandeerd zult slagen. Kijk voor kleurrijke accessoires eens bij Trendhopper, Casa of Kwantum. Op zoek naar een opvallend meubelstuk? Ga dan naar Goossens, Pronto of Montèl. Bezoek ook zeker onze andere winkels even en ontdek je eigen stijl. Durf te experimenteren, wees creatief en maak van je huis een levendige oase waar je elke dag van kunt genieten. Laat je inspireren bij Woonboulevard Breda XXL en maak van je interieur een ware kleurenexplosie!

Ruimtes

  • Slaapkamer
  • Woonkamer
  • Keuken
  • Badkamer
  • Kinderkamer
  • Toilet
  • Eethoek

Meest bekeken