Inspiratieblog

8 handige opruimtips voor jouw huis

In een opgeruimd huis vind je niet alleen makkelijker je spullen terug, maar het brengt ook rust in je hoofd. Een netjes, georganiseerd huis is een fijne plek om thuis te komen na een drukke dag. Maar hoe begin je aan het opruimen en hoe houd je het netjes? Woonboulevard Breda XXL deelt graag acht handige opruimtips met je.

1. Begin klein en maak een lijstje

Beginnen met opruimen kan overweldigend zijn, vooral als je niet weet waar je moet starten. Begin daarom klein. Kies een lade, een kast of een hoekje van de kamer en start daar. Wanneer je begonnen bent, gaat de rest bijna vanzelf. Het kan ook helpen om een lijstje te maken en de ruimtes op te delen in kleinere categorieën. Zo kun je per categorie opruimen waardoor het niet zo’n grote taak lijkt. Daarbij kun je lekker veel van je lijstje afstrepen, wat een erg goed gevoel geeft!

2. Maak gebruik van opbergmogelijkheden

Een goede opbergoplossing kan wonderen doen. Bij Woonboulevard Breda XXL vind je allerlei slimme opbergoplossingen. Van stijlvolle boekenkasten tot praktische opbergdozen of -manden. Let hierbij op dat je soort bij soort sorteert, bijvoorbeeld in een bak of doos. Zo krijgt alles een eigen plekje en blijft je huis netjes en georganiseerd.

3. Doe weg wat je niet nodig hebt

Spullen die je niet gebruikt nemen alleen maar ruimte in. Durf daarom weg te doen wat je niet meer nodig hebt. Vind je het moeilijk om spullen weg te doen? Vraag jezelf af wanneer je het voor het laatst hebt gebruikt. Is dat langer dan een jaar geleden? Dan kan het waarschijnlijk weg. Heb je hier echt heel veel moeite mee? Pak dan een doos en leg de spullen waar je over twijfelt daarin. Berg het op en controleer na een jaar of je deze spullen gemist hebt. Is het antwoord nee? Weg ermee!

4. Creëer vaste plekken

Geef alles in je huis een vaste plek. Zo weet je altijd waar je iets kunt vinden en waar je het terug moet leggen. Dit scheelt een hoop zoekwerk en frustratie. Gebruik hiervoor de dozen en bakken uit tip twee. Door een vaste plek te creëren voor je categorieën kan niet alleen jijzelf het terugvinden, maar ook je huisgenoten! Ook heel fijn voor alle mama’s. Geen “Mama, waar zijn mijn voetbalschoenen?” meer. Nu weten manlief en kindlief het ook!

5. Betrek het gezin

In het verlengde hiervan: om de vaste plekken goed te laten werken is het belangrijk om je gezin bij het opruimen te betrekken. Opruimen is een klusje dat je niet alleen hoeft te doen. Door het gezin erbij te betrekken maak er een gezamenlijk project van. Beloon jullie na afloop met een gezellige filmavond of een uitje.

6. Maak opruimen tot een dagelijkse gewoonte

Maak een kleine opruimronde als dagelijkse routine. Neem bijvoorbeeld elke avond tien minuten de tijd om rondslingerende spullen op te ruimen. Zo houd je het overzichtelijk en behapbaar. Daarbij is het heerlijk om met een opgeruimd huis (én hoofd) naar bed te gaan en wakker te worden.

7. Organiseer je administratie

Opruimen gaat niet alleen over je interieur. Rondslingerende post en onbetaalde rekeningen kunnen namelijk voor veel stress zorgen. Zorg daarom voor een goed systeem voor je administratie. Een mooi, overzichtelijk bureau met voldoende opbergruimte kan hierbij helpen.

8. Zorg voor een frisse, lichte inrichting

Een fris en licht huis zorgt voor een opgeruimd gevoel. Kies daarom voor lichte kleuren en mooie materialen. Zet ook planten neer in je huis. Die geven niet alleen extra zuurstof, maar zorgen ook voor een prettige, rustige sfeer.

Bonustip: Kom voor inspiratie en advies naar Woonboulevard Breda XXL

Kom langs bij Woonboulevard Breda XXL voor meer inspiratie en persoonlijk advies. Onze winkels staan klaar om je te helpen bij het creëren van een opgeruimd en georganiseerd huis. Samen toveren we je huis om tot een plek waar je elke dag met plezier thuiskomt.

Het creëren van een opgeruimd huis hoeft geen zware klus te zijn. Met de juiste mindset, een beetje planning en de juiste opbergoplossingen, zul je zien dat je in no-time een opgeruimde, rustgevende ruimte creëert waar je graag tijd doorbrengt. Je huis opruimen en organiseren is een investering in je eigen welzijn en dat van je gezin. En je weet, een opgeruimd huis geeft je een opgeruimd hoofd. Bekijk de openingstijden van Woonboulevard Breda XXL, kom snel langs en zet de eerste stap naar een opgeruimd leven!