Inspiratieblog

Een frisse start: ideeën voor een make-over van je entree

De entree van je huis is het eerste wat gasten zien wanneer ze bij je op bezoek komen. Het is de plek die een eerste indruk geeft van jouw stijl en persoonlijkheid. Geef je entree een ‘frisse start’ door van je hal een echte eyecatcher te maken die helemaal bij jou past. In dit blog delen we ideeën en tips om jouw entree een make-over te geven, zodat jij je helemaal thuis voelt (en je gasten natuurlijk ook), al bij de eerste stap in je huis!  

Verf de voordeur  

Een snelle, maar opvallende manier om je entree een nieuwe uitstraling te geven, is door de voordeur een kleurtje te geven. Kies voor een kleur die past bij de stijl van je huis. Ga bijvoorbeeld voor een donkere kleur, zoals donkergrijs of donkerblauw. Een lichtere kleur geeft weer een hele andere uitstraling, zoals beige of strak wit. Natuurlijk kun je ook voor een feller gekleurde voordeur gaan. Een gekleurde voordeur zal meteen de aandacht trekken en je entree een speelse en uitnodigende uitstraling geven. Check van tevoren wel even of het mag van de gemeente. En mocht je echt voor felgroen of neon roze willen gaan, dan raden we je zeker aan om van tevoren even een babbeltje te maken met de (over)buren.  

Creëer opbergruimte met een praktische kapstok en schoenenrek 

Een opgeruimde entree oogt meteen netter en gastvrijer. Investeer daarom in een praktische kapstok en schoenenrek om jassen, tassen en schoenen georganiseerd op te bergen. Kies voor een stijlvol ontwerp dat past bij je interieur en let op functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een kapstok met haken voor jassen en een schoenenrek met voldoende ruimte voor alle gezinsleden. Kapstokken en schoenenrekken zijn er in alle vormen en maten. Heb je een industrieel interieur? Kies dan bijvoorbeeld een kapstok en rek met zwarte buizen. Ben jij helemaal van de landelijke stijl? Dan is een houten kapstok en rek perfect.  

Verlicht je entree met sfeervolle lampen 

Goede verlichting is essentieel voor een uitnodigende entree. Kies voor sfeervolle lampen die zowel functioneel als decoratief zijn. Hang een opvallende hanglamp boven de entree of plaats wandlampen aan weerszijden van de voordeur. Hiermee creëer je niet alleen een warm welkom, maar zorg je ook voor voldoende licht tijdens de donkere avonden. 

Voeg een persoonlijk tintje toe met een spiegel, kunstwerk of foto’s 

Geef je entree een persoonlijk tintje door een spiegel of kunstwerk toe te voegen. Een spiegel zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect waardoor de ruimte groter lijkt, maar is ook handig om nog even een laatste blik op jezelf te werpen voordat je de deur uitgaat. Een kunstwerk kan een blikvanger zijn en je stijl en smaak weerspiegelen. Wil je het nog persoonlijker hebben? Dan kun je ook foto’s verwerken in je hal. Het is bijvoorbeeld leuk om een decoratief rekje op te hangen en daar met knijpertjes polaroid foto’s aan toe te voegen.   

Maak gebruik van natuurlijke elementen 

Breng de natuur naar binnen door gebruik te maken van natuurlijke elementen in je entree. Plaats bijvoorbeeld een mooie plant of bloemen op een tafeltje of hang een krans aan de voordeur. Natuurlijke elementen in je entree zien er niet alleen prachtig uit, maar ze hebben ook een positieve invloed op het welzijn van jou en je gasten. Ze helpen stress te verminderen, brengen een gevoel van verbinding met de natuur en dragen bij aan een gezonde en ontspannen omgeving. 

Bij Woonboulevard Breda XXL vind je alles wat je nodig hebt om je entree een prachtige make-over te geven. Bezoek onze winkels en ontdek een breed scala aan meubels, verlichting, accessoires en decoratie om je entree om te toveren tot een stijlvolle en gastvrije ruimte. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Maison Sud, Lampenlicht.nl, Ikea of Casa. Met een frisse start voor je entree geef je meteen een warm welkom aan al je gasten!