Inspiratieblog

Terugblik op de interieurtrends van 2023: Wat gaat mee naar 2024?

Het einde van het jaar staat voor terugblikken. Dat is precies wat we vandaag gaan doen! Het jaar 2023 heeft ons opmerkelijke interieurtrends gebracht, variërend van opvallende kleurenpaletten tot innovatieve ontwerpen. Terwijl we het jaar afsluiten, blikken we terug op de interieurtrends van 2023 en kijken we wat er meegaat naar 2024.

Natuur in huis

In onze huizen zagen we afgelopen jaar vaak natuurlijke kleuren en materialen. Een boomstamtafel, groene muren, bruine accessoires, veel hout en niet te ontbreken: planten. Een rustgevend geheel, maar toch speels door het gebruik van organische vormen. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van deze rust en balans, want dit is iets wat we volgend jaar zeker terugzien!

spacejoy-YI2YkyaREHk-unsplash.jpg

Duurzaam interieur

Deze trend sluit mooi aan bij de vorige, want in 2023 waren we steeds meer bezig met duurzaamheid. Ook in ons interieur! We gaan vaker voor duurzame meubels van kwaliteit, waarvan we weten dat ze lang meegaan. We brengen vaker een bezoekje aan kringloopwinkels en we geven nieuwe meubels en accessoires een nieuw leven. We gaan voor zo min mogelijk massaproductie. En om de aarde te vriend te houden, gaan we hier ook mee door in 2024! Wil je weten hoe jij je huis zo duurzaam mogelijk kan maken? Lees onze blog over een duurzaam interieur.

Statement kleuren

In 2023 veranderde de doorgaans beige kleuren naar fellere statement kleuren. In onze blog over statement kleuren doken we hier helemaal in. Het is zeker de moeite om dit nog eens terug te lezen, want deze trend gaan we in 2024 wederom terugzien! Denk aan felle kleuren in combinatie met pastelkleuren. Of een felgekleurde muur, die een echt statement maakt. Geef er jouw eigen draai aan, want dat is het leuke aan deze trend: het mag een persoonlijk en gedurfd geheel worden!

spacejoy-ucCsSBzYBQQ-unsplash.jpg

Minimalisme

Een andere trend van 2023 was de minimalistische interieurstijl. Niet teveel spullen, maar een clean en overzichtelijk geheel. Dat houdt niet alleen het huis rustig, maar ook je hoofd! In 2023 hebben we ook een blog over de minimalistische stijl geschreven. Ook in 2024 houden we ons huis rustig qua spullen, maar denk niet dat je deze trend niet kunt combineren met de statement kleuren: juist een rustig huis met felle kleuren geeft een speelse en interessante balans.

Alle trends van 2024

Ben je benieuwd naar de rest van de trends van 2024? Nog niet zo lang geleden schreven we hier een blog over! Hierin hebben we het onder andere over de jaren ’70 trend, organische vormen en grote lounge meubels. Lees ons artikel voor dé interieurtrends van 2024.

Blijf op de hoogte van alle interieurtrends!

Wil je jouw woonruimte stijlvol inrichten én stijlvol houden? In de inspiratieblog van Woonboulevard Breda XXL duiken we elke week in een trend, stijl of ruimte. Zo blijf jij volledig op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen rondom je interieur, zonder dat je het hele internet hoeft af te struinen. Want dat doen wij al voor je! Ben je geïnspireerd geraakt? Bezoek dan onze winkels en ontdek de trends in levende lijve.