Inspiratieblog

Tips voor de juiste salontafel voor je woonkamer

Een salontafel is niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook bepalend voor je woonkamerinrichting. Het kiezen van de juiste salontafel kan veel doen voor de uitstraling van je woonkamer. Maar hoe kies je nu de perfecte salontafel? In deze blog delen we handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste salontafel voor je woonkamer

1. Houd rekening met de grootte van je woonkamer 

Voordat je een salontafel kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je woonkamer. Meet de beschikbare ruimte op en meet ook de afstand tussen de salontafel en de bank. Zorg ervoor dat de salontafel groot genoeg is om functioneel te zijn, maar niet zo groot dat het in de weg staat of teveel ruimte inneemt. Je wil namelijk ook wat ‘loze ruimte’ behouden, zodat de woonkamer een rustig geheel blijft.  

2. Bepaal de gewenste functionaliteit 

Denk na over hoe je de salontafel gaat gebruiken. Wil je een tafel met extra opbergruimte voor tijdschriften, afstandsbedieningen en andere accessoires? Of kies je liever voor een minimalistisch ontwerp dat vooral dient als decoratief element? Of kies je er twee, die je onder elkaar kan schuiven zodat je ruimte bespaart? Het bepalen van de gewenste functionaliteit helpt je bij het selecteren van het juiste type salontafel. 

3. Stem af op je interieurstijl 

Kies een salontafel die past bij de algehele stijl van je interieur. Of je nu een modern, Scandinavisch, industrieel of klassiek interieur hebt, er is een salontafel die perfect aansluit bij jouw smaak en voorkeuren. Let op de materialen, kleuren en vormen die passen bij de rest van je meubilair en decoratie. 

4. Denk na over de vorm 

Salontafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder rechthoekig, rond, vierkant en ovaal. Overweeg de vorm van je woonkamer en de andere meubelstukken bij het kiezen van de vorm van de salontafel. Een rechthoekige salontafel past bijvoorbeeld goed in een langwerpige woonkamer, terwijl een ronde tafel speels staat in een hoekige ruimte. 

5. Test de hoogte 

Zorg ervoor dat de hoogte van de salontafel in verhouding staat tot de hoogte van de bank en andere zitmeubelen. De ideale hoogte van een salontafel ligt meestal tussen de 40 en 50 centimeter. Op deze manier kun je gemakkelijk bij de tafel en blijft het geheel in balans. 

6. Wees niet bang om te mixen en matchen 

Ten slotte, wees niet bang om te experimenteren en verschillende salontafels te mixen en matchen. Een set van bijpassende salontafels kan bijvoorbeeld interessant zijn in een grote woonkamer. Een combinatie van verschillende stijlen kan een speelse en eclectische uitstraling geven. Laat je creativiteit de vrije loop en kies een salontafel die echt bij jou en je woonkamer past. 

 

Met deze tips in gedachten ben je klaar om de perfecte salontafel voor je woonkamer te kiezen. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies een tafel die niet alleen functioneel is, maar ook past bij je persoonlijke stijl en de algehele inrichting van je woonkamer. En twijfel je? Laat je dan adviseren door de medewerkers van de winkel! Kom langs bij onze winkels, zoals Pronto Wonen, De Bommel Meubelen, Goossens Wonen & Slapen, Hoogenboezem Meubelen, IKEA, Leen Bakker of één van onze vele andere winkels, en ontdek dé salontafel voor jouw woonkamer!