Inspiratieblog

Zomertrends: wat is nu hot in je interieur?

De zomer is de perfecte tijd om zowel je interieur als je buitenruimte een verfrissende update te geven. Bij Woonboulevard Breda XXL zijn we helemaal bij met de laatste trends. Hieronder delen we wat dit seizoen hot is, verdeeld in interieurtrends en buitentrends, zodat je van elke ruimte kunt genieten tijdens de warme maanden.

Interieurtrends voor de zomer van 2024

1. Natuurlijke materialen:

Materialen als rotan, natuursteen, en linnen zijn een must voor binnen dit jaar. Ze zijn duurzaam en voegen een lichte, luchtige sfeer toe aan je interieur. Ideaal voor meubels, raambekleding en decoratieve accenten.

2. Aardse kleurenpaletten met kleurrijke accenten:

Zachte klei, warm zand en oceaangroen zijn de kleuren van de zomer. Deze tinten zijn rustgevend en makkelijk te integreren met natuurlijke elementen. Wat we ook zien, zijn juist kleurrijke accessoires die hieraan worden toegevoegd. Echte eyecatchers, die door de aardse kleurenpaletten extra opvallen!

3. Minimalistisch meubilair:

De trend van minimalisme blijft sterk met meubilair dat strakke lijnen en een subtiel design combineert. Dat zorgt voor een gevoel van ruimte en rust. Lees alles over minimalistisch wonen in deze blog!

4. Multifunctionele ruimtes:

De behoefte aan veelzijdige ruimtes groeit. Denk aan meubels die zowel als werkplek als ontspanningshoek kunnen dienen, ideaal voor het moderne thuisleven.

5. Decoratieve verlichting:

Zachte, sfeervolle verlichting maakt lange zomeravonden binnen extra gezellig. Kies voor stijlvolle lampen die zowel functioneel als decoratief zijn. Een opvallende lamp kan een ware eyecatcher zijn voor de ruimte!

Buitentrends voor de zomer van 2024

1. Naadloze overgangen:

Creëer een vloeiende overgang tussen binnen en buiten met buitenelementen die ook binnenshuis werken, zoals duurzame meubels en decoraties die het buitengevoel naar binnen brengen.

2. Robuuste buitenmeubels:

Investeer in hoogwaardige buitenmeubels die comfort en stijl combineren. Perfect voor het hosten van zomerse barbecues en avondfeesten. Zorg voor een gezellige loungehoek en een praktische eethoek. 

3. Solarlampen en lichtsnoeren:

Solarlampen en lichtsnoeren zijn essentieel om je tuin of terras uitnodigend te maken na zonsondergang. Ze voegen niet alleen een gezellige sfeer toe, maar zorgen ook voor veiligheid en zichtbaarheid in de avonduren.

4. Planten en groen in grote potten:

Voeg buiten extra groen toe met planten die zowel decoratief als functioneel zijn, zoals grote potten met kruiden die ook in de keuken gebruikt kunnen worden.

5. Levendige accessoires:

Kleurrijke kussens, buitenkleden en decoratieve accessoires brengen je buitenruimte tot leven en maken het net zo uitnodigend als je woonkamer.

Deze trends helpen je om zowel je binnen- als buitenruimte zomerklaar te maken. Bezoek onze winkels bij Woonboulevard Breda XXL om de nieuwste producten te ontdekken die perfect passen bij deze zomertrends. Geef je huis en tuin een stijlvolle update en geniet van elke zonnestraal dit seizoen!