Inspiratieblog

Top 5 trendy kinderkamers: hip én speels

Een kinderkamer is niet alleen een plek om te slapen, het is een plek om te spelen, te leren, te fantaseren en te lachen. Voor jou als ouder geeft deze ruimte dé kans om creatief te zijn, want in een kinderkamer is niets te gek! Daarbij is het natuurlijk leuk als deze ruimte niet alleen speels is, maar ook praktisch en stijlvol. Er zijn talloze stijlen om uit te kiezen. Om je op weg te helpen delen we vandaag de top 5 trendy kinderkamers, die hip én speels zijn!

1. Scandinavische kinderkamer

Ga voor een minimalistische, Scandinavische stijl met lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Deze stijl creëert een rustgevende sfeer en biedt veel ruimte voor speelse accessoires. De Scandinavische kinderkamer draait om simpel en minimalistisch, er wordt veel gebruik gemaakt van hout en Montessori speelgoed is in deze stijl een favoriet. En zeg je Scandinavisch, dan zeg je Ikea! Loop dus zeker even binnen en ontdek de simpele, praktische en stijlvolle oplossingen.

 

3. Bohemian kinderkamer

Deze Ibiza-achtige kinderkamer is perfect om stijl en creativiteit samen te laten komen. Beige en bruine kleuren en patronen zie je veel terugkomen in deze stijl, aangevuld met houten, rotan of bamboe meubelstukken. Met accessoires kun je alle kanten op in een bohemian kinderkamer. Denk aan regenbogen in de bruintinten, hangende dromenvangers of zachte tapijten en kussens. Creëer een stijlvolle én rustige kinderkamer met deze trend!

 

2. Avontuurlijke kinderkamer

Een avontuurlijke stijl geeft kinderen volop de ruimte om te fantaseren en te spelen! Er zijn vele avontuurlijke kinderkamerstijlen om uit te kiezen. Ga je voor een stoere junglekamer, bijvoorbeeld met prachtig behang met tropische bladeren en diepgroene accessoires met witte meubels? Of kies je voor een ruimtekamer en decoreer je de kamer met planeten, sterren en een futuristisch kleurenpalet? Je kunt ook een oceaankamer maken, met prachtige onderwateraccessoires. Voor welke stijl je ook kiest, een avontuurlijke sfeer brengt de verbeelding van je kind tot leven.

 

4. Natuurlijke sprookjesbos kinderkamer

De perfecte combinatie tussen trendy en kinderlijk: een natuurlijk sprookjesbos thema! Natuurlijke materialen en kleuren zijn één van de terugkomende trends dit jaar, en dat valt perfect te combineren met een magisch sprookjesbos. Hierin kun je van alles laten terugkomen, zoals draken, elfjes, paddenstoelen, tovenaars en prinsessen. Ga voor een prachtig fotobehang en voeg bosrijke materialen toe. De fantasie kent geen grenzen in deze kamer! 

 

5. Pastel kinderkamer

Bij een babykamer denken we al snel in de pasteltinten. En dat is niet voor niets! Deze kleuren geven een speels effect, maar zijn tegelijkertijd zacht, zodat de kamer niet teveel prikkels geeft. Gebruik bijvoorbeeld mintgroen, lichtroze of babyblauw op de muren en meubels brengen en geef de kamer een frisse uitstraling. Een paar knuffels erbij en je hebt een zachte en kalme kinderkamer!

Onze bonus tip

Houd bij het inrichten van de kinderkamer rekening met de smaak en persoonlijkheid van je kind. Een combinatie van praktisch denken en creativiteit zal leiden tot een trendy en speelse ruimte waarin je kind zich helemaal thuis voelt. Laat de verbeelding maar stromen!

 

Doe inspiratie op!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk aflevering drie van woonXXperts, waarin onze woonexpert een prachtige Boho Ibiza chique kinderkamer én een kinderkamer met oceaanthema maakt. Kom ook langs bij onze winkels. Bij Prénatal hebben we een aantal babykamers klaarstaan om je inspiratie te geven. En uiteraard denken onze winkeliers graag met je mee!